Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Λαμπρές εκδηλώσεις για τους Τρείς Ιεράρχες, σε Δράμα, Πύργο, ΑΠΘ και Λάρισα


Εκδήλωση αφιερωμένη στη γιορτή των γραμμάτων και της παιδείας και των προστατών τους Αγίων Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, με ομιλητή τον Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρα Θεολογίας, Σταύρο Γιαγκάζογλου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης - την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Δράμας και η ΕΛΜΕ Ν. Δράμας – έχει ως ακολούθως:

Χαιρετισμοί

Απολυτίκιο Τριών Ιεραρχών

Σύνολο ελληνικής παραδοσιακής μουσικής (βυζαντινή χορωδία – παραδοσιακή πρχήστρα). Διδασκαλία ορχήστρας Κώστας Παυλίδης, διδασκαλία χορωδίας και διεύθυνση Νίκος Στεφανάκης

Ομιλία από τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, Θεολόγο – Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με θέμα: «Προβλήματα παιδείας. Αξονες διαδρομής της ελληνικής παιδείας από τη κλασική αρχαιότητα και το Βυζάντιο ως τις μέρες μας»

Απόδοση τραγουδιών απο τη χορωδία εκπαιδευτικών Π.Ε.ν. Δράμας. Διδασκαλία τραγουδιών και διεύθυνση χορωδίας η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Βράβευση εκπαιδευτικών συναξιοδοτηθέντων το 2008
--------------------------------------------------------
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ)
Το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προωθεί ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας:
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε:
1. Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 12.00 μ. στην Τελετή των Τριών Ιεραρχών, που θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Ύστερα από την εισήγηση του Πρύτανη, καθηγητή Αναστασίου Κ. Μάνθου, ο καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Λάμπρος Σιάσος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα: «Δοξαστικόν εις τούς Τρεις Ιεράρχας, Τριάδος τούς Μυσταγωγούς, των όντων εξηγητάς, ελληνικών παθημάτων θεραπευτάς».
Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 1.00 μ.μ. στην ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας, που θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου αμέσως μετά την Τελετή των Τριών Ιεραρχών.
2. Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009, στις 8.30 π.μ. στην καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχής Βούλγαρη), προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Ακολουθεί στις 10.30 π.μ. το μνημόσυνο των αειμνήστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, διατελεσάντων υπαλλήλων και φοιτητών του Πανεπιστημίου.
Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009, στις 6.30 μ.μ. στην τιμητική εκδήλωση για τους καθηγητές που έλαβαν κατά το έτος 2008 τον τίτλο του ομότιμου, που θα γίνει στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Ομιλία από τον κ. Χρίστο Τσολάκη, ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ, με θέμα: «Από τη γλώσσα στις περιπέτειες των λέξεων και της γραφής».
Ο Πρύτανης
Αναστάσιος Κ. Μάνθος
----------------------------------------
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΘ
Επίσης, το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προωθεί την ακόλουθη ανακοίνωση στα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές της πανεπιστημιακής κοινότητας:
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ,ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΡΊΟΥ, ΩΡΑ 8.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
---------------------------------------------------
ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ Ν. ΗΛΕΙΑΣ:
Το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων - όπως μας πληροφορούν οι αγαπητοί συνάδελφοι, Γιώργος Κομιώτης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και Παύλος Παγκράτης, γεν. γραμματέας - σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας διοργανώνει πνευματική εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου Παρασκευή 30/1/2009 και ώρα 18.30 με θέμα: « Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία κατά τους Τρεις Ιεράρχες»

Ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός.
-----------------------------------------------------------------

H ΛΑΡΙΣΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Τους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων, τους Τρείς Ιεράρχες, τιμά την ερχόμενη Παρασκευήη εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας, αύριο Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγ. Αχιλλίου. Ανήμερα της γορτής, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 10.30 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό παρουσία των επισήμων και των αρχών της πόλης και θα ακολουθήσει αρτοκλασία.

* Τον πανηγυρικό της ημέρα θα εκφωνήσει ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης, θεολόγος καθηγητής κ. Αθαν. Μαργαριτόπουλος, ενώ μετά το πέρας της δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας σύντομη εορταστική εκδήλωση από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και στη συνέχεια στον ίδιο χώρο θα παρατεθεί δεξιώση σε όλους τους παρευρισκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου