Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η Εκκλησία αγκαλιάζει τη νεολαία


ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!

Συστήνεται "Σύνοδος Εφήβων",

ιδρύεται "Φεστιβάλ

έκφρασης & δημιουργίας",

δημιουργείται Τράπεζα Κατήχησης

Tις προτάσεις της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος ενέκρινε στη σημερινή της, υπό τη προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, δρομολογώντας λίαν ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας – νεολαίας.

Ειδικότερα η ΔΙΣ ενέκρινε την πραγματοποίηση :

* «Συνόδου Εφήβων», η οποία είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και απευθύνεται σε εφήβους (νέους και νέες) που στελεχώνουν τις νεανικές συντροφιές και δράσεις της Εκκλησίας και θα υλοποιηθεί στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2010.

* «Φεστιβάλ έκφρασης και δημιουργίας εφήβων και νέων» με γενικό τίτλο «κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό», και με διαγωνιστικές κατηγορίες στην λογοτεχνία, στα εικαστικά και στα χορωδιακά σύνολα.

* Θερινής κατασκηνώσεως για αναγνώστες, ιεροσπουδαστές και ιερόπαιδες των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο φιλόξενο χώρο των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου 2010.

Τέλος, ενεκρίθη η δημιουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας «Τραπέζης Κατηχήσεως» με σκοπό την παρουσίαση του Νεανικού έργου των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την παροχή κατηχητικού υλικού, κατηχητικών βοηθημάτων, πολιτιστικών στοιχείων, επικαίρου εορταστικού υλικού, καθώς επίσης και την δυνατότητα ενημερώσεως και επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου