Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Mα κάρτα που δεν ήταν "κάρτα"...

Στο τελευταίο τεύχος (τ. 74/2010, σελ. 29) του καλού περιοδικού "ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ" (έκδοση του ομωνύμου Πανελληνίου Συνδέσμου για την Ελληνορθόδοξη Παράδοση), διαβάσαμε την ακόλουθη, ενδιαφέρουσα διαπίστωση περί του νέου τύπου ταυτότητας που εξέδωσε το υπ. Δημοσίας Τάξεως για τους αστυνομικούς.

Γράφει, λοιπόν, το καλό περιοδικό ότι ".... εξ όσων ερευνήσαμε, η τωρινή (νέα) ταυτότητα των αστυνομικών, που άρχισε να δίδεται στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του 2010, δεν έχει ούτε μικροτσίπ, ούτε κάτι άλλο ηλεκτρονικό. Η σημερινή ταυτότητα των αστυνομικών - με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, όπως αναφέρεται στη σχετική διαταγή για την έκδοσή της – δεν έχει σχέση με την «κάρτα του πολίτη», την οποία έχει εξαγγείλει και προωθεί η κυβέρνηση».

* Ουδεμία σχέση, λοιπόν, η νέα αστυνομική ταυτότητα με την (υπό σχεδιασμό και υπό διαβούλευση τελούσα) "Κάρτα του πολίτη", οπότε ευλόγως ανακύπτει η απορία: πρός τι η γνωστή άρνηση των δύο (2) αστυνομικών να την παραλάβουν, συνεπώς και προς τι οι διαμαρτυρίες ενίων σεβασμιωτάτων μητροπολιτών κατεναντίον του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της Ελληνικής κυβερνήσεως; Υπάρχει κάποια εξήγησις δικαιολογούσα τον θύρυβον όστις εξαπελύθη υπό τινών κατά του νέου τύπου της αστυνομικής ταυτότητος; 'Η μήπως έχει κάνει λάθος το καλό περιοδικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου