Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

O καθηγητής κ. Μάριος Μπέγζος υποψήφιος Κοσμήτορας στη Θεολογική Αθηνών

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Πέμπτη, 26 Μαϊου 2011 και από 9 π.μ. μέχρι 5 μ.μ. οι εκλέκτορες (καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό) της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (EKΠΑ) για  την εκλογή του νέου Κοσμήτορα της Σχολής.

Yποψήφιος σ΄ αυτές τις εκλογές είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ κ. Μάριος Μπέγζος, ένα πραγματικό “κόσμημα” στον επιστημονικό μας χώρο, ένας καθηγητής που πέρα από την ακαδημαϊκή του προσφορά πάντα με κρίσιμες παρεμβάσεις του (και μάλιστα σε εφημερίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας, όπως τα “ΝΕΑ”, η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, κ.α, στέκεται δυναμικά στο πλευρό των θεολόγων της εκπαίδευσης στηρίζοντας την αναβάθμιση του κλάδου μας στη Β/θμια εκπαίδευση. Eίχαμε τη τύχη και τη χαρά να γνωρίσουμε τον κ. καθηγητή σε ομιλίες του σε επιστημονικά συνέδρια της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, στο Βόλο, και θεωρούμε ότι το υψηλό επιστημονικό του κύρος, το ήθος και η σεμνότητά του, σε συνδυασμό με τον δυναμισμό του για την προάσπιση της επιστήμης της Θεολογίας, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την ανάδειξή του στη Κοσμητεία της Θεολογικής Αθηνών. Γιατί στους δύσκολους καιρούς που έρχονται χρειαζόμαστε ανθρώπους που μπορούν να τραβήξουν μπροστά και να πείσουν τους κρατούντες για την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει η Θεολογία στο σχολείο και στη κοινωνία.

- O κ. Μάριος Μπέγζος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το ακόλουθο κείμενο:

Προς τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος

Επιθυμώ να σας καταστήσω κοινωνούς του γεγονότος ότι σήμερα υπέβαλα υποψηφιότητα για τη θέση του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας.

Δεδομένου ότι το Τμήμα Θεολογίας έχει σειρά στην Κοσμητεία της ΘεολογικήςΣχολής και κατόπιν της τιμητικής γραπτής προτάσεως του αρχαιοτέρου εκλόγιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής για την Κοσμητεία κ. Κωνσταντίνου Δεληκωσταντή, δέχθηκα να επωμισθώ τις ευθύνες που μου αναλογούν προκειμένου να αντιμετωπισθούν φλέγοντα και οξυμένα προβλήματα των Τμημάτων μας, μένοντας πιστός στη μακραίωνη παράδοση και την ιστορία της Θεολογικής μας Σχολής.

Η έκφραση της εμπιστοσύνης σας αποτελεί για μένα τιμή και καθήκον.

Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας.

Καθηγητής Μάριος Μπέγζος


* Για το έργο και το C.V. του κ. Μπέγζου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου