Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ερχεται η αξιολόγηση για δασκάλους και καθηγητές - 34 χρόνια μετά....

 "Από φέτος ξεκινά κανονικά η αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών...", ανακοίνωσε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση "Για την Ελλάδα τώρα!" που  οργάνωσε σήμερα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής ομάδα πανεπιστημιακών και ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και της Τέχνης. Ειδικότερα η υπ. Παιδείας αναφερομένη στο θέμα της αξιολόγησης είπε...


"...Και να έρθω στην αξιολόγηση. Ναι, 34 χρόνια δεν έχει αξιολογηθεί δάσκαλος και καθηγητής σε αυτή τη χώρα. Ξεκινήσαμε μόλις ανέλαβα την αξιολόγηση. Ξεκινήσαμε την αξιολόγηση στα σχολεία, έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Πρώτα η αξιολόγηση του σχολείου και μετά η αξιολόγηση του δασκάλου. Είπα τον πρώτο χρόνο εθελοντικά, τον δεύτερο υποχρεωτικά. Δήλωσαν μερικές χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα. Μπήκαν μέσα στα σχολεία με ξύλα, με ρόπαλα, χτύπησαν καθηγητές, έβαλαν μέχρι και φωτιές. Τα χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα έγιναν 500. Δεν υπήρξε μια ανακοίνωση κόμματος, μια διαμαρτυρία από την τοπική κοινωνία.

Όλοι θέλουμε την αξιολόγηση, με όποιον μιλήσετε στην ελληνική κοινωνία, με όποιον καθηγητή μιλήσετε, με όποιον δάσκαλο μιλήσετε λέει δεν γίνεται να μην αξιολογούμε πλέον.


Θα εφαρμοστεί ο νόμος όχι βάζοντας αστυνομικούς και πυροβολώντας τα σχολεία. Όλα τα πράγματα εξελίσσονται και αυτή είναι η τέχνη της πολιτικής. Να κάνεις τη μεγάλη τομή, να πείθεις, να βρίσκεις συμμάχους, να υλοποιείς αυτό που χρειάζεται χωρίς να δημιουργείς βίαιες αντιπαραθέσεις χωρίς όρια. Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη. Όλα λύνονται και όλα ωριμάζουν και όλα αλλάζουν όταν υπάρχει η πρώτη βασική τομή..


Είμαι η τελευταία που θα ήθελα να υποστηρίξω τα κόμματα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, γιατί έχω μεγάλο μέρος προσωπικής ευθύνης για αυτά που συνέβησαν, δεν το αρνήθηκα ποτέ. Γιατί συμμετείχα σε μια προσπάθεια που όμως έχω μια εσωτερική ικανοποίηση, ότι από τότε που είμαι στην πολιτική, από την εφηβική μου ηλικία μέχρι σήμερα παλεύω μέσα σε ένα συγκροτημένο χώρο, ο οποίος άλλοτε έχει πλειοψηφίες και άλλοτε έχει μειοψηφίες".



* Διαβάστε τη προσωπική μας άποψη στο υπό τον τίτλο "Η αξιολόγηση και οι εκπαιδευτικοί" άρθρο μας (Ιούνιος 2010) στην

* "Ελευθερία": http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=19550&pid=19&CategoryID=19

και στο

* "Alfavita.gr": http://www.alfavita.gr/ank_b/ank9_6_10_954.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου