Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Υποψήφιος με τη «Δημιουργία ξανά – Δράση» ο θεολόγος Χριστόφορος Αρβανίτης



Καλή επιτυχία Χριστόφορε!!!
Με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δημιουργία ξανά – Δράση» (των Θάνου Τζήμερου και Στεφ. Μάνου) κατέρχεται υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 στο ν. Ηρακλείου ο αγαπητός φίλος και εκλεκτός συνάδελφος Χριστόφορος Αρβανίτης, Δρ. Θεολόγος, εκλεγμένος Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης.

Σε σχετικό του σημείωμα ο Χριστόφορος αναφέρει:

«Την καλημέρα μου σε όλες και όλους. Αναλογιζόμενος ως σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης τις τρέχουσες πολιτκές εξελίξεις και κυρίως την πολιτκή και οικονομική προοπτική της ενεργούς και συνεχούς συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είμαι υποψήφιος στο νομό Ηρακλείου με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ με την ποσόστοση που αναλογεί στη ΔΡΑΣΗ. Με δεδομένο ότι σε αυτές τις εκλογές δεν υφίσταται η βάσανος της σταυροδοσίας επιζητώ μόνο την ΑΓΑΠΗ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ των φίλων μου. Ευχαριστώ όλες και όλους!»


 * Σύντομο βιογραφικό:

Ο Χριστόφορος Ελευθερίου Αρβανίτης γεννήθηκε στους Μυτιληνιούς της Σάμου το 1964. Μετά τον πρωτοβάθμιο (Δημοτικό Σχολείο Αμπέλου Σάμου) και δευτεροβάθμιο κύκλο (Εκκλησιαστικό Γυμν-Λύκειο Τήνου) εκπαίδευσης,  σπούδασε  Θεολογία στο τμ. Θεολογίας του Α.Π.Θ και αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια της Γενεύης, της Louvain-La-Neûve, της Λωζάνης και του Fribourg, απ’όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό Supplément Licence. Συνεχίζοντας τις σπουδές του στο χώρο της Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού και της Θρησκείας, από το 2000 είναι κάτοχος Διδακτορικού του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ  με θέμα: «Οι επιπτώσεις της οικολογικής κρίσης στο ανθρώπινο πρόσωπο» (κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις Εκδόσεις «Ακρίτας»). Το 2003 δημοσίευσε μελέτη με θέμα: «Προλεγόμενα ηθικής οικο-θεολογίας στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασσίζης». (Εκδ. Πουρναράς). Το 2008 μελέτη με θέμα: «Η πολιτική και κοινωνική θεωρία των Βυζαντινών κατά τον 11ο και 12ο αι.» (Εκδ. Αντ. Σταμούλη). Δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα και μελέτες τού ιδίου υπάρχουν, επίσης, σε πολλά επιστημονικά περιοδικά με θέματα που άπτονται των σχέσεων ανθρώπου-κοινωνίας-πολιτισμού-θρησκείας. Από τον Οκτώβριο του 2009 είναι εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού και της Θρησκείας στην ΑΕΑΗ Κρήτης. Είναι παντρεμένος με τη συνάδελφο, καθηγήτρια θεολόγο Μαρία Μίλκα και πατέρας δύο παιδιών.

* Περισσότερα για το επιστημονικό του έργο στη προσωπική του ιστοσελίδα: http://theo-eco-culture.blogspot.com/

Εννοείται ότι σ΄ αυτό τον αγώνα συνοδεύουν τον αγαπητό Χριστόφορο οι (προσ -) ευχές μας για καλή δύναμη και καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου