Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Νέα στοιχεία για την Εκκλησία του Κάστρου της Βελίκας

Εκδήλωση για το κάστρο Βελίκας
Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και για τρίτη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας –Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των φετινών ανασκαφικών ερευνών στην Eκκλησία του Κάστρου Βελίκας.
Στην ίδια εκδήλωση, θα παρουσιασθεί από την Εφορεία το έργο στερέωσης και ανάδειξης του κάστρου Βελίκας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ – Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας με 500.000 ευρώ, και ήδη βαίνει προς ολοκλήρωση. Θα μιλήσουν ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννης Βαραλής και η προϊσταμένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας  Σταυρούλα Σδρόλια.
Προλογίζει ο φιλόλογος Οδυσσέας Τσιντζιράκος, παρουσιάζοντας στοιχεία από την αρχαία ιστορία της Μελίβοιας. Παράλληλα, θα προβληθεί βίντεο με τρισδιάστατη απόδοση της εκκλησίας του κάστρου, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Β. Τσιούκα, καθώς και δρώμενο με τον Αποχαιρετισμό του Φιλοκτήτη που γύρισε ο σκηνοθέτης Αστέριος Γερογιάννης, στο πλαίσιο του πρόσφατου προγράμματος Grundvig /Δια Βίου Μάθηση με τίτλο «Touching the Earth – Gazing at the Sky” που διεξήγαγε ο Δήμος Αγιάς.
Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αγιάς, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο "Θέατρο Θάλασσας", στα Πλατάνια Βελίκας, στις 9 το βράδυ.
* Πηγή: Larissanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου