Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αρβανιτόπουλος: "Καμμιά απόλυση στο Υπουργείο Παιδείας"


"Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Δεν μιλάμε για απολύσεις. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, τουλάχιστον, στο υπουργείο Παιδείας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάλου.
Για τη αξιολόγηση των δομών του υπουργείου τόνισε:
«Μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των δομών και διαδικασιών του υπουργείου μας, που στο σύνολό του απασχολεί 196 χιλιάδες υπαλλήλους, πέρα από τους 156 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και είπαμε ότι με κριτήρια αξιολόγησης και με το stuffing plan, δηλαδή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προσωπικού, που παραθέσαμε, για μας τα κενά, ο αριθμός δηλαδή των υπεράριθμων είναι γύρω στους 2 χιλιάδες. Και έτσι αυτό το δέχθηκε και η τρόικα».
Ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος σε αυτά τα 2 χιλιάδες άτομα είπε: «Μπορούν να βγουν στην κινητικότητα και οι περισσότεροι να απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου, είτε σε άλλα υπουργεία. Αυτό λοιπόν, νομίζω, ότι πρέπει να αποτελέσει ένα μπούσουλα».

Πηγή: Oefe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου