Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Βενιζέλος: ''Εμπρακτη η κοινωνική προσφoρά της Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου''

beni arkalo
Το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο που έχει οργανώσει η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου είναι ένα δείγμα της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας που έρχεται να βοηθήσει με πρακτικό τρόπο την τοπική κοινωνία σε μια περίοδο κρίσης» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στο κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, του Νομού Ηρακλείου.
«Αυτοί είναι δεσμοί αλληλεγγύης. Είναι δεσμοί κοινοτικοί που έχουν πολύ μεγάλη αξία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, ακαδημαϊκό συνάδελφο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για το τεράστιο έργο του, έργο όχι μόνο αμιγώς πνευματικό, αλλά και κοινωνικό. Χαίρομαι γιατί οι αυτοί οι δεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης είναι που κρατούν την κοινωνία μας όρθια κι έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση ενωμένοι και να δούμε το μέλλον. Γιατί η Ελλάδα έχει μέλλον και θα το κατακτήσει προς όφελος των παιδιών της. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχει αντίδραση, υπάρχει αγωνία, υπάρχει αίσθημα αδικίας. Αλλά περνάμε τον κάβο. Η Ελλάδα θα ξανά κατακτήσει την θεσμική της ισοτιμία και την προοπτική της μέσα στην Ευρώπη. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η άλλη επιλογή είναι η επιλογή της απομόνωσης, της οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης. Η Ευρώπη είναι δύσκολη, είναι ένα σκληρό, ανταγωνιστικό γήπεδο, αλλά είναι το μόνο γήπεδο μέσα στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ότι «ο αντίλογος λέει ότι τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει υπάρξει στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια» ο κ. Βενιζέλος απάντησε:
«Τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης, τα κοινωνικά παντοπωλεία, όλοι οι θεσμοί κοινωνικής βοήθειας και συμπαράστασης έρχονται να συμπληρώσουν το κοινωνικό κράτος. Δεν υποκαθιστούν ούτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ούτε τις προνοιακές δομές του κράτους. Αλλά, σε όλο τον κόσμο δεν φτάνει μόνο το κράτος. Υπάρχει η Εκκλησία, υπάρχουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για φιλανθρωπία. Δεν μιλάμε για κάτι που λειτουργεί ως μικρό αντίδωρο. Εδώ μιλάμε για θεσμούς, για δομές, οι οποίες αποδίδουν αποτέλεσμα. Και γι αυτό, για μια ακόμη φορά θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο».
Πηγή: Ρomfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου