Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θεολογική ημερίδα στη Λάρισα: "H θρησκευτική αγωγή στην Ελλάδα: Προβλήματα - προοπτικές".

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Πανελλήνια ένωση Θεολόγων, η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. - Τομέας Χριστιανικής Παιδαγωγικής του τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας για το μάθημα των Θρησκευτικών που θα γίνει το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:


-8.00 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης για την ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

-10.00 π.μ. Αρχή των εργασιών της ημερίδας στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λαρίσης «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» (Ανθίμου Γαζή 35), με θέμα:

«Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και ομιλητές της θα είναι οι:

- Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η μαρτυρία του Θεολόγου στο σύγχρονο ελληνικό Σχολείο».

- π. Γεώργιος Ευθυμίου, Επίκουρος καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Θ., με θέμα: «Το Ορθόδοξο Θεολογικό Μάθημα, ο διδάσκων και το Πιλοτικό Πρόγραμμα».

- Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παν/μίου Θεσ/νίκης, Διευθυντής Εργαστηρίου Χριστιανικής Παιδαγωγικής, με θέμα: «Θρησκευτικά: Μάθημα πνευματικής προόδου ή οπισθοδρόμηση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου