Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

O Λαρισαίος Θεολόγος Κων. Ζορμπάς νέος Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης


Από τις αρχές του Ιανουαρίου ο Λαρισαίος στη καταγωγή Θεολόγος, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ). O κ. Ζορμπάς έλαβε το Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών (Στρασβούργο 1981), της Κοινωνιολογίας (Καθολικό Ινστιτούτο και Σορβόννη, Παρίσι 1987) και της Θεολογίας (Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου, Παρίσι 1987). 

Πραγματοποίησε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού και στην Ποιμαντική Κοινωνιολογία και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (Centre NationaldeRecherche Scientifique) στο Παρίσι. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και στον Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας, απ’ όπου το 1996 έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα με «Άριστα». Την περίοδο 1988-1998 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε διαφόρους τομείς του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες εκκλησιαστικές αποστολές του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  


Έχει λάβει ενεργό μέρος με εισηγήσεις και παρεμβάσεις στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω των διαφόρων Επιτροπών του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, καθώς και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επί σειρά ετών έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διαφόρους τομείς δραστηριότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως μέλος των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα ευρωπαϊκά θέματα και για τους μετανάστες, καθώς και στην Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος με έδρα της στις Βρυξέλλες. 

Υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, και αναπληρωματικό μέλος της Ομάδας Βιοηθικής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και συμμετέχει στις εργασίες της Ομάδας Εργασίας Ηθικής (European Group of Ethics) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπηρέτησε ως σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στις Βρυξέλλες και συνεχίζει τις υπηρεσίες του και κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας (Α’ εξάμηνο 2014) για εκπαιδευτικά, διαπολιτισμικά θέματα και διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων με βασικό προβληματισμό το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου