Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κλωνοποίηση και Βιοηθική - Εκδήλωση στη Λάρισα


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και οι εκδόσεις Παπαζήση  διοργανώνουν  την εκδήλωση παρουσίασης  του βιβλίου  «Κλωνοποίηση και Βιοηθική: Κλωνοποίηση Ανθρώπων και Δικαιώματα»  του Ευαγγέλου Δ. Πρωτοπαπαδάκη, Λέκτορα Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20.00 στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης Λάρισας, οδ. 28ης Οκτωβρίου 9 (είσοδος επί της οδού Μ. Χαδέλλη, πάροδος Κούμα).




Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Ισμήνη Κριάρη – Κατράνη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου

 Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Λέκτωρ  Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α.

  Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος  Καθηγητής του ΕΜΠ

Συντονιστές της εκδήλωσης ;

Δημήτριος Κουρέτας Καθηγητής Φυσιολογίας Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Διευθυντής της Σειράς δια-ΛΟΓΟΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ των εκδόσεων Παπαζήση

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Ο μόνος τρόπος να ανακαλύψουμε τα όρια του εφικτού», έγραψε κάποτε ο Arthur C. Clarke, «είναι να τα υπερβούμε αναζητώντας το ανέφικτο». Αυτό φαντάζει απόλυτα ταιριαστό στην σύγχρονη Γενετική γενικώς, και ιδιαίτερα στην πλέον προβεβλημένη στις μέρες μας – αλλά και περισσότερο διαφιλονικούμενη – δυνατότητά της, την κλωνοποίηση ανθρώπων. Οι συζητήσεις που αφορούν ζητήματα προκλητικά και αμφιλεγόμενα όσο η κλωνοποίηση ανθρώπων είναι εύλογο να προσφέρονται για αστήρικτες κινδυνολογίες, συναισθηματικές κραυγές και απόπειρες εύκολου εντυπωσιασμού. Το βιβλίο αυτό, κρατώντας απόσταση από προσεγγίσεις τέτοιου είδους, επιλέγει να εστιάσει με νηφαλιότητα στα δικαιώματα του ανθρώπου και του ηθικού προσώπου, και αποπειράται να διερευνήσει τον βαθμό στον οποίον ορισμένα από αυτά ενδέχεται είτε να πληγούν, είτε να προαχθούν στην περίπτωση που η κλωνοποίηση ανθρώπων περάσει από το στάδιο της δυνατότητας σε αυτό της εφαρμογής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου