Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

3η Ημερίδα Λαρισαϊκών Αγιολογικών Σπουδών


ΟΙ ΕΝ ΛΑΡΙΣΗ ΑΓΙΟΙ1


Στο αμφιθέατρο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 19:00 μ.μ., η 3η Ημερίδα Λαρισαϊκών Αγιολογικών Σπουδών, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στα πλαίσια του εορτασμού της Συνάξεως των εν Λαρίση αγίων. Θεματικό κέντρο και αντικείμενο συζήτησης της επιστημονικής αυτής ημερίδας θα αποτελέσει η υμνολογία γύρω από τους αγίους της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

A΄ Συνεδρία

Συντονιστής: Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, πρωτοσύγκελλος Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου

19:00-19:05: Προσευχή-έναρξη ημερίδας

19:05-19:20: Βασίλειος Κατσαρός, ομότιμος καθηγητής Μεσαιωνικής Ελληνι­κής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Ιωσήφ Υμνογράφος και η παρουσία του στη “Θετταλία”»,

19:20-19:35: Χαράλαμπος Στεργιούλης, Φιλόγογος-Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ. με θέμα «Ο αρχικός κανόνας του αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη. Συμβολή στη μελέτη του»

19:35-19:45: Συζήτηση

Β΄ Συνεδρία

Συντονιστής: Χαράλαμπος Στεργιούλης, φιλόλογος-δρ. Βυζαντινής Φιλολο­γίας

19:45-20:00: Μιχαήλ Τρίτος, πρ. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής και καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α. Π. Θ. με θέμα «Ο εθνομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός στην υμνολογία της Εκκλησίας»

20:00-20:15: Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα «Οι άγιοι της Μητροπόλεως Λαρίσης»και

20:15-20:30: Συζήτηση

20:30: Λήξη των εργασιών της ημερίδας από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο

Η ημερίδα θα κλείσει με την εμφάνιση της χορωδίας «Βυζαντινό και Δημο­τικό Εργαστήρι», η οποία-με χοράρχη τον κ. Θεοδόση Διαμαντή-θα αποδώσει ύμνους από την υμνολογία των εν Λαρίση αγίων.

Η Οργανωτική Επιτροπή της 3ης Αγιολογικής Ημερίδας αποτελείται από τους: Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο, Πρόεδρο - Αρχιμ. Αχίλλιο Τσούτσουρα, Γραμματέα-Αρχιμ. Ιγνάτιο Μουρτζανό και Χαράλαμπο Στεργιούλη ως μέλη.

Στους ενδιαφερόμενους θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου