Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. στηρίζει τον Κοσμήτορα, Καθηγητή Μιλτιάδη Κωνσταντίνου


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 

ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Το Τμήμα Θεολογίας στη Συνεδρία αριθμ. της 14ης Απριλίου 2016 ασχολήθηκε με το θέμα των απειλών, των κατηγοριών και των επιθέσεων που δέχεται ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ύστερα από συζήτηση αποφάσισε τα εξής: 

1. Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Θεολογίας στηρίζουν ανεπιφύλακτα τον Κοσμήτορα κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου απέναντι στις ανοίκειες επιθέσεις που δέχεται και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στο έργο καλλωπισμού και συντήρησης του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

2. Ίσως είναι περιττό και να λεχθεί, αλλά θέλουμε να ενημερώσουμε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, ότι δεν υπάρχει καμιά «εικονοκλαστική τάση» στη Θεολογική Σχολή, όπως διαδίδουν ορισμένοι. Εδώ και χρόνια λειτουργεί πλήρως εικονογραφημένος ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος και κάθε Πέμπτη εκεί ασκούνται οι φοιτητές στις ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας. Την ευθύνη για τη συντήρηση του ναού είχε ανέκαθεν και εξακολουθεί να έχει η Κοσμητεία. 

3. Ανάλογες εικόνες κοσμούν τόσο την Αίθουσα Συνεδριάσεων, όσο και τις Αίθουσες Διδασκαλίας και των δύο Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής. Υπάρχει επίσης η σκέψη και η πρόταση, στον πρώτο όροφο της Σχολής και σε εμφανέστατο σημείο, να αγιογραφηθεί ο Χριστός (ψηφιδωτό) σε μία θαυμαστή σύνθεση με αγίους της Θεσσαλονίκης. 

4. Οι καθηγητές του Τμήματος δεν πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για ακραίες συμπεριφορές ελάχιστων φοιτητών, έστω κι αν αυτοί επικαλούνται ορισμένους από αυτούς για να καλύψουν τις ενέργειές τους. Το σύνολο των καθηγητών δηλώνει απερίφραστα, ότι κανείς δεν υποκινεί φοιτητές σε βίαιες ή έκνομες ενέργειες. 

5. Στο Τμήμα μας αναπτύσσεται ελεύθερα η επιστημονική γνώση, διδάσκεται η θεολογία σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που αφορούν την αλήθεια για το Θεό και τα ουσιώδη της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας. Έτσι μορφώνονται οι φοιτητές προκειμένου να διακονήσουν στην Εκκλησία, στην Εκπαίδευση και ευρύτερα στην κοινωνία. 

Amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου