Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Επανεκλογή του Καθηγητού κ. Παν. Σκαλτσή στην Προεδρία του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ


  Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. για δεύτερη 2ετία επανεξελέγη ο νυν Πρόεδρος, Καθηγητής Λειτουργικής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής (φωτ.).

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 10-10-2017 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Σχολής (1ος όροφος) έχουν ως εξής:
 Εγγεγραμμένοι: (31 Δ.Ε.Π + 8 Ε.ΔΙ.Π  / Ε.Τ.Ε.Π.) = 39
Ψήφισαν: 38
Άκυρα: 1
Λευκά: 3
 Έγκυρα: 34
 Έλαβαν: 
Παναγιώτης Σκαλτσής: 20
Δήμητρα Κούκουρα: 14

 (Στο Α΄ γύρο είχαν λάβει:  Π. Σκαλτσής 18, Δημ. Κούκουρα 12 και Λ. Σιάσος 5)

Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα ο υποψήφιος κ. Παναγιώτης Σκαλτσής (επαν-) εκλέγεται Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. για το χρονικό διάστημα από 01-12-2017 έως 31-08-2019.

* Για η θέση του Αναπληρωτού Προέδρου του Τμήματος - και για το ίδιο χρονικό διάστημα - εξελέγη ο (μοναδικός) υποψήφιος, αναπλ. καθηγητής κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης .

EΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ


Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, μαθητής του μακαριστού Καθηγητoύ Ιωάννη Φουντούλη και γνώστης των θεολογικών και εκκλησιαστικών θεμάτων, κατά την προηγηθείσα θητεία του ανταποκρίθηκε στο έργο του με σύνεση, μετριοπάθεια, ενωτικό πνεύμα και σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή της κατ’ έτος οργάνωσης «Εβδομάδας Θεολογικού Λόγου και Τέχνης», με διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Σε μήνυμά του προς τους συναδέλφους του, πριν τις εκλογές ο κ. Σκαλτσής μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής: «Από κοινού, με όρους διαλόγου, καταλλαγής, ευθυλογίας και συνευθύνης, οφείλουμε να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που ως σκοπό έχουν τη στήριξη, την προβολή και την ανάδειξη σε κάθε επίπεδο του κύρους του Τμήματός μας».

Ανάλογο μήνυμα, με αναφορά στην ενότητα, την έρευνα και τη διακονία, έστειλε και μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων: "Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει πράγματι μακρά ιστορία και ικανά στελέχη, μέλη ΔΕΠ, τα οποία είναι σε θέση να πρωτοστατούν στο χώρο της έρευνας, της παραγωγής σύγχρονου θεολογικού λόγου, της εκπαίδευσης σε υψηλό επίπεδο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και της θεολογικής μαρτυρίας στην Εκκλησία, την Κοινωνία και την Οικουμένη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου