Σάββατο 5 Μαΐου 2018

"Απειρος Κύκλος": Η νέα ποιητική συλλογή του Τριαντάφυλλου Σερμέτη




Πριν μερικές ημέρες εκδόθηκε η νέα ποιητική συλλογή του Τριαντάφυλλου Σερμέτη με τον τίτλο “Άπειρος Κύκλος” από τις εκδόσεις «Νησίδες». Η θεματολογία της διερευνά με ποιητικό τρόπο την αγωνία και την ανησυχία του ποιητή για τη Γέννηση, τον Θάνατο, τον Έρωτα, το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και το στίγμα της ανθρώπινης ύπαρξη, καθώς αυτή πορεύεται μέσα στον χρόνο.

Ο Τριαντάφυλλος Σερμέτης γεννήθηκε στη Λάρισα και τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκπαιδευτικός θεολόγος - φιλόλογος και διδάκτορας Φιλοσοφίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, θεολογικού, φιλοσοφικού, πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και φιλοσοφικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, κι έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε Φιλοσοφικά Συνέδρια. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον στη Φιλοσοφία εντοπίζεται στη Γνωσιολογία, Οντολογία και Αισθητική.

Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Μύχιες Παύσεις” (Εκδόσεις “Πηγή” 2015) και τη θεολογική και φιλοσοφική μελέτη “Η Θεολογία της Αφύπνισης” (Εκδόσεις “Δαιδάλεος” 2016). Έχει συγγράψει τον Πρόλογο και τον Επίλογο στο βιβλίο της Αναστασίας Βούλγαρη: “Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση” (2017). Επίσης, εξέδωσε, καθώς έκανε την ανθολόγηση 40 ποιημάτων, την πρώτη μεταφραστική προσέγγιση και συνέγραψε τον Πρόλογο και την Εισαγωγή. το βιβλίο: Τζελαλαντίν Ρουμί “Για τον Θεό και τον Έρωτα”(Εκδόσεις “Δαιδάλεος” 2018).

Η νέα Ποιητική Συλλογή “Άπειρος Κύκλος” διατίθεται σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Πηγή: Larissanet.gr

Φίλε Τριαντάφυλλε, ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου